Iarba de grâu este varianta mai tânără (culeasă imediat după germinare) a plantei mature de grâu cu excelente beneficii nutritive şi vindecătoare pentru organism, ceea ce îl face un superaliment de excepţie.
Cel mai bun lucru pe care îl poţi face când doreşti să-ţi îmbunătăţeşti starea de sănătate şi nivelul de energie este să adaugi superalimente, precum iarba de grâu, în alimentaţia ta. Într-adevăr, iarba de grâu este populară, nu numai pentru pierderea în greutate, ci și pentru a-ţi menține nivelul de tonifiere. Este important să înțelegem beneficiile ierbii de grâu, împreună cu efectele secundare și modul de utilizare pentru obţinerea celor mai bune rezultate.
Iarba plantei de grâu are beneficii maxime când este consumată sub formă de suc crud, care devine efectiv hrană vie pentru organism întrucât în 5 minute de la consum intră direct în sânge şi ţesuturi activând purificarea, reconstrucţia şi energizarea organismului.
Iarba de grâu este bogată în nutrienți precum vitaminele A, B și C, precum și potasiu, calciu, fosfor, magneziu și sodiu.

Iarba de grâu este, de asemenea, bogată în proteine, împreună cu toți aminoacizii. Pe lângă toate acestea, iarba de grâu este bogată în clorofilă, enzime, antioxidanți și beta-caroten. Toate acestea fac din iarba de grau un aliment esențial.
Beneficiile ierbii de grâu
Avantajele ierbii de grâu sunt numeroase și variază de la beneficii pentru piele până la sistemul gastrointestinal.
- Beneficiile pentru piele – o circulație bună a sângelui este benefică pentru sănătatea pielii și a părului. Aportul zilnic a ierbii de grâu face ca pielea să fie mai curată, iar unghiile și părul mai sănătoase. Iarba de grâu este un panaceu pentru răni, proprietățile sale anti-bacteriene ajutând la curățarea plăgilor. Este, de asemenea, o soluție bună pentru arsuri solare. Antioxidanții din iarba de grâu ajută la încetinirea îmbătrânirii, făcându-te să arăți mai tânăr; acest lucru este probabil cel mai popular beneficiu al consumului de iarbă de grâu.
- Iarba de grâu contribuie la oxigenarea organismului – clorofila este molecula care dă viață plantelor; iarba de grâu conține cantități mari de clorofilă (70%), ceea ce înseamnă că aportul zilnic al acestui aliment ajută la oxigenarea organismului, oferindu-ți un mare beneficiu de a te simți mai proaspăt și mai sănătos. Clorofila este un compus proteic foarte important pentru organism care acţionează ca un factor declanşator al vindecării, fiind un puternic antioxidant, antiseptic, revigorant, stimulator celuar şi constructor al celulelor roşii. Mai mult, molecula clorofilei este foarte asemănătoare cu cea a hemoglobinei din sângele nostru, substanţa care transportă oxigenul în sânge.
- Iarba de grâu ajută la pierderea în greutate – unul dintre beneficiile majore ale ierbii de grâu este că poate fi aliatul de nădejde în drumul tău pentru pierderea în greutate și obținerea unui corp puternic. Fiind un superaliment bogat în nutrienți, consumul unui shot din suc de iarbă de grâu dimineața sau în timpul zilei, te ajută să îţi controlezi pofta de mâncare. Controlul poftei de mâncare reduce cantitatea de alimente, ceea ce înseamnă un consum mai mic de calorii. Iarba de grâu are un număr mic de calorii, este plină de vitamine, fier și magneziu.
- Iarba de grâu ajută digestia – un alt beneficiu al ierbii de grâu este faptul că, fiind bogată în fibre şi magneziu, ajută la reglarea mișcărilor intestinale şi este un excelent remediu în tratarea constipației. Planta ajută, de asemenea, la îmbunătățirea funcției digestive și stimulează metabolismul. Datorită numărului mare de fibre, precum și al vitaminei B, iarba de grâu oferă senzaţie de saţietate. Cantitățile mari de vitamina B din iarba de grâu ajută, de asemenea, la menținerea în bune condiții a mucoasei tractului digestiv. În plus, planta stabilizează nivelul lipidelor din sânge, care combate nivelul ridicat al colesterolului.
- Beneficiile pentru sănătatea oaselor – nivelurile ridicate de aciditate din organism sunt o modalitate sigură pentru ca oasele să devină fragile mai devreme. Nivelurile acide ale organismului cresc odată cu dietele bogate în carne și produse lactate. Iarba de grâu are niveluri alcaline ridicate, ceea ce ajută la neutralizarea acidității organismului și la consolidarea oaselor. Acesta este un alt beneficiu al ierbii de grâu, în care ajută la prevenirea și vindecarea artritei. De asemenea, ajută la prevenirea cariilor dentare și, la rândul său, la respirație urât mirositoare.
- Iarba de grâu ajută la menținerea unui corp mai tânăr – alături de vitamine și aminoacizi, antioxidanți și clorofilă, iarba de grâu conține și enzime care descompun radicalii liberi care se acumulează în mod normal, treptat, în organism. Acești radicali liberi sunt toxinele care îți atacă sistemul imunitar și încep să-ți facă pielea și ochii să arate îmbătrâniţi. Iarba de grâu ajută la prevenirea acestui lucru. Un beneficiu important al ierbii de grâu este faptul că ajută la curățarea organismului de toxine, la purificarea ficatului, şi menține nivelul de zahăr din sânge în parametrii normali.
- Stimulează glanda tiroidă şi normalizează funcţiile acesteia.
Efectele secundare ale ierbii de grâu
- iarba de grâu este o plantă puternică și nu trebuie consumată în cantităţi mari
- poate da senzaţie de greaţă şi dureri de cap în cazul consumului excesiv
- poate cauza diaree
- chiar dacă este complet natural și fără gluten, unele organisme resping planta în totalitate. Dacă eşti sensibil la grâu în general, evitați iarba de grâu.
Utilizarea ierbii de grâu
Utilizarea corectă a ierbii de grâu poate varia de la o persoană la alta. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă a fi consumată pe stomacul gol. Sub formă de suc crud poţi consuma de la 20-60 ml/zi.
În cele din urmă, prin consumarea sucului de iarbă de grâu se poate simţi o sporire a rezistenţei şi a forţei, o sănătate şi spiritualitate reînnoite şi se poate experimenta un sentiment general de bunăstare.

